Lector knalt naar winst in Zandhoven

Nieuws

Lector knalt naar winst in Zandhoven

Eerder deze week blikten we al terug op het uiterst succesvolle BK voor jonge springpaarden, maar onze hengsten lieten zichzelf natuurlijk ook opmerken in de internationale sport.

Niet in het minst Lector vd Bisschop die glansrijk de GP3* van Zandhoven op zijn naam schreef met Koen Vereecke. Het duo finishte ook nog derde in een 1.45m-rubriek. Met Quickly v/d Kruishoeve won Vereecke de finale voor vijfjarige springpaarden en met Pegasus van ’t Ruytershof realiseerde hij een dubbele nulronde in de finale voor zesjarigen.

Een andere blikvanger was Mosito van het Hellehof. Niet alleen met zijn nafok maakt hij grote sier. Zelf sprong hij de hele week foutloos in Zandhoven onder Bernardo Alves, in twee proeven 1.40m en een proef 1.50m.

Gilles Thomas en Feromas van Beek Z (v. Fantomas de Muze) bevestigden hun potentieel met een zege op niveau 1.50m. In diezelfde rubriek eindigde Koen Vereecke op plaats drie met L’Esmeralda van ’t Meulenhof (v. Nabab de Rêve). Nog in Zandhoven sprong Niels Bruynseels naar de derde plaats in een 1.50m-proef met Nabeau van het Migroveld Z (v. Nabab de Rêve). Christophe Vanderhasselt snelde naar een derde plaats in een rubriek 1.40m met Pikap de Muze Z (v. Ponsee V). Voor Max Sebrechts en Lady Optima (v. Nabab de Rêve) was er op dezelfde hoogte een vierde plaats.

Valence

In de GP5* van Valence ging de vierde plaats naar Nuance Bleue VDM Z (v. Nabab de Rêve) en Lorenzo De Luca. Ook Pieter Clemens en Icarus (v. Querlybet Hero) plaatsten zich in de top tien als negende. Met Malissa de Muze (v. Vigo d’Arsouilles), moeder van onze pas goedgekeurde Sambucci de Muze, sprong De Luca naar de zege in een proef 1.45m. Voor Michel Robert en Bingo del Tondou (v. Vigo d’Arsouilles) was er een derde plaats op diezelfde hoogte.

Valkenswaard

Veel interessante resultaten ook in de GCT/GCL-manche van Valkenswaard. Navarone Z (v. Nabab de Rêve) en Gerben Morsink pakten er de zege in een rubriek 1.55m. In diezelfde proef werd Le Blue Diamond van ’t Ruytershof fraai derde onder Olivier Philippaerts. Sanne Thijssen en Hi There (v. Nabab de Rêve) snelden naar de vierde plaats in een andere 1.55m-rubriek en werden ook derde op niveau 1.45m.

In de tweesterrencompetitie was er een tweede plaats in het 1.45m voor Agustin Covarrubias en Vida Loca Della Marca (v. Vigo d’Arsouilles).

Rockwood

Ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan werd er op vijfsterrenniveau gesprongen, als deel van het nieuwe regelmatigheidscriterium The Major League of Showjumping. Shane Sweetnam en Karlin van ’t Vennehof (v. Fantomas de Muze) grepen er de tweede plaats in de GP en ook de tweede plaats in een proef 1.50m.

Drammen

Harry Allen en Guinness (v. Nabab de Rêve) waren dubbel nul en droegen zo bij aan de zege van het Ierse team in de Nations Cup van Drammen. Noukie Z (v. Nabab de Rêve) en Emilia Housen maakten deel uit van het zilveren Duitse team.

Piet Raijmakers Jr. en Grand Prix RV (v. Vigo d’Arsouilles) pakten een vierde plaats in een rubriek 1.40m. In de GP1* tot slot was er een vierde plaats voor Obelia vd Bisschop (v. Nabab de Rêve) onder Jackson Reed Stephenson.

Overige

Fernando van het Posthuis (v. Nabab de Rêve) won een proef 1.40m in het Zwitserse Verbier onder Romain Dreyfus. In Wiener Neustadt was er een tweede plaats voor Maximilian Schmid en Guardiola-N (v. Vigo d’Arsouilles) in het 1.45m. Voor Lara Whiteway en Novita Jovial Z (v. Nabab de Rêve) was er een vierde plaats (1.40m) in Bolesworth en in het Spaanse Gijon pakte Pedro Veniss de vijfde plaats in een proef 1.45m op Nimrod de Muze Z (v. Nabab de Rêve).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top