Lector en Fantomas maken indruk in Hamburg

Nieuws

Lector en Fantomas maken indruk in Hamburg

Halfbroers in Hamburg

Fantastische prestaties waren er afgelopen weekend van de halfbroers Lector vd Bisschop (v. Bamako de Muze) en Fantomas de Muze (v. Sandro Boy) in Hamburg. Lector maakte drie dagen lang geen enkele springfout bij de zevenjarigen en zette de kers op de taart met een hele mooie zevende plaats in de finale (filmpjes vind je op onze Facebookpagina). Fantomas deed ook meer dan zijn duit in het zakje met een tweede en een negende plaats in een 1.45m en een 1.50m-rubriek respectievelijk.

Tegelijkertijd vond in Hamburg ook de zesde manche van de GCT plaats met maar liefst drie top tien-plaatsen van nakomelingen van onze hengsten. Giovani de la Pomme (v. Shindler de Muze) eindigde met Julien Epaillard op zeven, Dalila de la Pomme (v. Taran de la Pomme) stond met Evelina Tovek op negen en Shane Breen piloteerde Ipswich van de Wolfsakker (v. Glock’s London) naar de tiende plaats.

Shindler in Windsor

Het andere vijfsterrenconcours vond plaats aan de andere kant van de Noordzee, in het Britse Windsor. Daar was Gentiane de la Pomme (v. Shindler de Muze) opnieuw in grootse doen. Met Wilm Vermeir kon de vosmerrie een proef winnen en ook nog een vierde plaats realiseren.

Drammen & Eindhoven

In het Noorse Drammen en het Nederlandse Eindhoven stonden er driesterrenconcoursen op het menu. De beste prestatie in Eindhoven kwam op naam van Tinka’s Hope, gefokt door Stal de Muze. Deze dochter van Tinka’s Boy werd door Demi Van Grunsven naar de vijfde plaats gereden in de GP.

In Drammen was het Kirby de Muze (v. Nabab de Rêve) die voor een glansprestatie tekende. Met Marit Haarr Skollerud sprong Kirby naar de tweede plaats in de Derby (1.45m). Nog in Drammen reed Maria Louise Kingsrød Feloetsghe v/d Rhamdiahoeve (v.Querlybet Hero) naar de tweede stek in de GP1*.

Tweesterren

Ook op de tweesterrenconcoursen vielen er nog heel wat goede prestaties te noteren. In Opglabbeek was er een tweede plaats voor Cederick Deknudt en Beijing Z (v. Bamako de Muze) in het 1.40m. In Fontainebleau reed Kevin Staut zijn nieuwe aanwinst Equador van ’t Roosakker (v. Nabab de Rêve) naar een vijfde plaats in het 1.45m en in Valkenswaard won Max Nieberg met Nabab de Revel (v. Nabab de Rêve) een rubriek 1.40m.

Toekomsttroeven

Naar goede gewoonte eindigen we met een overzicht van de prestaties van de jonge nakomelingen van onze hengsten. Beginnen doen we in Opglabbeek, waar Mimi de Laubry (v. Elvis ter Putte), Pikap de Muze (v. Ponsee V) en Malissa de Muze (v. Vigo d’Arsouilles, halfzus van Fantomas en Lector) een of meerdere klasseringen boekten bij de zesjarigen.

In Montefalco reed Omer Karaevli voor de tweede week op rij naar een overwinning met Hayley (v. Glock’s London) bij de zesjarigen.

Over naar Ebreichsdorf-Magna Racino waar Oakingham Sterling (v. Vigo d’Arsouilles) en Roger McCrea zich prima lieten zien bij de vijfjarigen. Hetzelfde geldt voor Moschino du Bois (v. Malito de Rêve) en Honeymore WV (v. Bamako de Muze) bij de zesjarigen in Fontainebleau. Een jaar ouder zijn Fabuleuse des Sequoias (v. Nabab de Rêve) en Le Coultre de Muze (v. Presley Boy) en ook deze twee konden zich een of meerdere keren klasseren.

De hoofdrol bij de vijfjarigen in Valkenswaard was dan weer weggelegd voor I’m Special CB (v. I’m Special de Muze) met een overwinning en twee keer een derde plaats, waaronder in de finale, was het concours zeker geslaagd. Nog bij de vijfjarigen was er een vijfde plaats voor Ramzy Al Duhami en Natil (v. Bamako de Muze).

Bij de zesjarigen opnieuw een glansprestatie voor Mosito van het Hellehof (v. Elvis ter Putte). Met Karline De Brabander in het zadel maakte deze superster in wording alweer geen enkele fout en dat voor het zesde internationale parcours op rij. L'Hermes de Muze (v. Elvis ter Putte) tot slot, nam eveneens met Karline deel aan het CSI1* en ook hij maakte geen enkele springfout over de drie dagen heen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top