Jonge Nabab-nazaten vallen op in het Midden-Oosten

Nieuws

Jonge Nabab-nazaten vallen op in het Midden-Oosten

Sharjah

Sharjah, stad in de Verenigde Arabische Emiraten, was het decor voor een driesterrenwedstrijd in combinatie met een concours voor jonge paarden. Het was op dat laatste concours dat een aantal jonge paarden, afstammend van Nabab de Rêve, hun talent lieten bewonderen. Liefst drie nazaten schopten het tot in de barrage (en dus ook de top tien) in de finale voor vijf- en zesjarigen. De overwinning ging naar de door ons gefokte Nice Girl de Muze (Abdel Said). Verder was er Hannah-Gold (Mohd Osama El Borai, vierde) en Molvedo van ’t Merelsnest (Gregory Cyril Perrin, achtste).

Amsterdam

Absolute trekpleister vorige week was de wereldbekermanche in Amsterdam. Gancia de Muze (v. Malito de Rêve) en Niels Bruynseels tekenden er voor de beste prestatie door vijfde te worden in de wereldbekerkwalificatie. VDL Glasgow vh Merelsnest (v. Nabab de Rêve) werd met Jur Vrieling derde in een 1.50m-rubriek. Nog meer Nabab-bloed dankzij onze topmerrie en voormalig winnares van de GP in Calgary, Candy. Haar nakomelingen Gran Canyon van HD (v. Cartani, Bart Bles) en Handy van HD (v. Tinka’s Boy, Dayro Arroyave) lieten mooie dingen zien in twee proeven 1.45m.

WEF

Op het Wellington Equestrian Festival zijn ze ondertussen alweer aanbeland bij de vierde week. De afsluitende GP van week 3 toonde alvast aan dat Chic Hin d’Hyrencourt (v. Taran de la Pomme) alweer naar zijn topniveau aan het groeien is. Met Beezie Madden in het zadel werd de elfjarige hengst derde.

Nantes

Op tweesterrenniveau vielen er vooral in Nantes heel wat prima prestaties te noteren. Gravity of Greenhill (v. Nabab de Rêve) en Julien Anquetin werden er tweede in de GP (1.45m). In de rubrieken over 1.40m was er twee maal een derde plaats voor Patrice Delaveau en Uraeus Blanc HDC (v. Nabab de Rêve) en ook nog een zevende stek voor Stephan Lafouge op Bamako II vh Koekoekshof Z (v. Bamako de Muze).

De Peelbergen

Bij de jonge paarden in Kronenberg sluiten we dit weekoverzicht af. Hummertime (v. Glock’s London) imponeerde met Maikel van Mierlo bij de zevenjarigen, Nona van de Zandhoeve (v. Elvis Ter Putte) deed hetzelfde bij de vijf- en zesjarigen met Vicky Van de Poel in het zadel.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top