JELEENA DE MUZE EN IMPORTANT DE MUZE VERKOCHT

Nieuws

JELEENA DE MUZE EN IMPORTANT DE MUZE VERKOCHT

Jeleena de Muze

Stephan Conter van Stephex Stables uit Wolvertem heeft de talentvolle 8-jarige schimmel merrie Jeleena de Muze (Tornedo FCS x Chin Chin) verkocht. Jeleena kreeg haar opleiding van Dyllan De Rijcke. Als 5-jarige behaalde zij een bronzen medaille op het Belgisch kampioenschap in Gesves. Datzelfde jaar waren zij ook finaliste op het Wereldkampioenschap in Lanaken. Op het BK voor 7-jarigen wist De Rijcke zijn merrie ook naar de finale te loodsen in Lummen. Enkele weken later werd zij verkocht aan Stephex Stables.

Daar nam de Italiaan Lorenzo de Luca de teugels over. Hij werd met Jeleena vorig jaar vice-Wereldkampioen bij de 7-jarige.

Stephex Stables verkocht de merrie nu naar Tequestrian Farm in Wellington.

De beloftevolle Elvis ter Putte dochter Morfine de Muze zit nog steeds in ons fokprogramma.

Important de Muze

Ierse topruiter Darragh Kenny koopt opnieuw een top paard bij Jos Lansink. Nadat hij vorig jaar Go Easy de Muze overnam van Lansink, investeert zijn sponsor Kerry Ann nu in de 9-jarige Important de Muze.

De zoon van  Erco vh Roosakker heeft als moeder de Grand Prix-merrie Candy van Pieter Devos.  De Belg Pieter Clemens nam ook nog kort plaats in het zadel afgelopen zomer, zo sprong hij bijvoorbeeld  op het CSI2* in Valkenwsaard met de ruin. Afgelopen winter sprong Frank Schuttert nog verdienstelijk met Important op concoursen als Drachten en Jumping Amsterdam. Nu ziet hij hem net als zijn voormalige topper naar Kenny vertrekken.

Tijdens hun eerste optreden op CSI5*l wonnen Darragh Kenny en Important de Muze meteen het 1.40m in Wellintgon.

De moeder van Important de Muze, Candy, is na haar sportieve successen teruggekeerd en wordt ingezet in de fokkerij.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top