Gancia de Muze pakt zege in Nations Cup-finale met...

Nieuws

Gancia de Muze pakt zege in Nations Cup-finale met Belgisch team

NC Barcelona

Het Belgische team heeft de teleurstelling en het verdriet na de tegenvallende WEG in Tryon helemaal weggespoeld met een glansrijke overwinning in de Nations Cup-finale. Mede dankzij onder meer een foutloze rit van Gancia de Muze (v. Malito de Rêve) en Niels Bruynseels kon België de zege in de wacht slepen. Het Franse team met onder meer Eros (v. Querlybet Hero, Olivier Robert) finishte op plek twee. Ensor de Litrange LXIII (v. Nabab de Rêve) maakte deel uit van de Italiaanse ploeg die vierde eindigde. Lorenzo De Luca zat in het zadel.

In de andere rubrieken in Barcelona, viel er nog een prima klassering te noteren voor Gentiane de la Pomme (v. Shindler de Muze). Met Wilm Vermeir eindigde ze derde in een rubriek 1.45m.

Opglabbeek

Ook in Opglabbeek was er een zege, meer bepaald voor Pieter Clemens en Icarus in de GP2*. Icarus is een zoon van Querlybet Hero. In diezelfde proef eindigde de door ons gefokte Tinka’s Hope (v. Tinka’s Boy) met Demi Van Grunsven op plaats negen. De finale voor vijf- en zesjarigen werd dan weer gewonnen door Gregory Wathelet en Melia de Regor (v. Elvis Ter Putte).

Birmingham

Shane Breen en Golden Hawk pakten de derde plaats in de GP van Birmingham,  de officieuze opener van het internationale indoorseizoen. Golden Hawk is bij ons geboren onder de naam Figo de Muze (v. Vigo d’Arsouilles).

Zuiderse sferen

Nog meer GP-nieuws vanuit het Portugese Vilamoura, waar thuisrijder Hugo Carvalho achtste eindigde met de Portugees gefokte Extraordiner (v. Nabab de Rêve). Nabab scoorde ook in de andere rubrieken met onder meer een derde plaats voor Ermes de Bergeries in een 1.40m-proef, gereden door André Americo de Miranda. In het Spaanse Oliva was er dan weer een vierde plaats voor James de Muze (v. Nabab de Rêve) en Rob Eras op 1.40m-niveau.

Moorsele

De laatste halte deze week is Moorsele waar er een hele rist prestaties opvielen, vooral dan bij de jonge paarden. Very High de Muze (v. Vigo d’Arsouilles, Philippe Lejeune), Memphis van ’t Hulgenrode (v. Elvis Ter Putte, Bunoit Moeskops), Elvis De Wijnendale Z (v. Elvis Ter Putte, Hendrik Denutte), Hero Vigo (v. Vigo d’Arsouilles, Bart Bles), Mi Amigo van ’t Keikelhof (v.Vigo d’Arsouilles) en I Am Elvis (v. Elvis Ter Putte, Chanel De Baets) lieten zich allen opvallen met een of meerdere klasseringen bij de vijf- en zesjarigen. Freud del Cabanon (v. Filou de Muze) deed hetzelfde bij de zevenjarigen met Gilles Murigneux.

In de GP tot slot, behaalde Kathrin Müller een tiende plaats met Felitia DH (v. Querlybet Hero).

 

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top