Bamako's niet te stoppen

Nieuws

Bamako's niet te stoppen

Het is een illuster rijtje van Stal de Muze-iconen waar Bamako zich stilaan bij mag voegen, namelijk dat van de topverervers. In de voetsporen van Nabab de Rêve en Vigo d’Arsouilles beginnen zijn nakomelingen de wereld te veroveren.

We hebben zelf twee van die toppers op stal staan. Kasanova de la Pomme en Lector vd Bisschop mochten afgelopen weekend hun kunnen tonen in de GCT/GCL-manche van Samorin en niet zonder succes. Kasanova de la Pomme eindigde derde in de eerste omloop van de Global Champions League en achtste in de tweede omloop. Voor Lector was er een vierde plaats in de slotrubriek (1.50m) en zesde in de openingsrubriek. Beiden met Koen Vereecke in het zadel.

Ook heel wat andere nazaten van Bamako lieten van zich spreken. Don Juan van de Donkhoeve en Jessica Springsteen snelden naar een vierde plek in de GP van Samorin. Voor Pilar Lucrecia Cordon en Missouri van ’t Ruytershof was er dan weer een vierde plaats in het 1.50m in St. Tropez (5*). Cacacha van het Schaeck eindigde tweede in de GP2* van Lier onder Max Sebrechts. Gudrun Patteet en Sea Coast Monalisa van ’t Paradijs wonnen een proef 1.45m tijdens de wereldbekermanche in Oslo.

Mosito van het Hellehof

Ook onze andere hengsten lieten van zich horen. Zo won Mosito van het Hellehof (v. Elvis Ter Putte) onder Bernardo Alves de GP2* van Lier. Ze werden ook derde in de rankingproef op vrijdag. Onze voormalige hengst Le Coultre de Muze sprong naar de zesde stek in de GP5* van St. Tropez met Philippe Rozier.

Nog meer nazaten van Elvis Ter Putte deden het uitstekend. Zo sprongen Benny Naessens en Mistral van de Vogelzang naar de derde plaats in een rubriek 1.40m in Lier. Nestor de Mariposa en Jérôme Guery pakten de tweede stek over diezelfde hoogte in Oliva. Voor Bart Jay Junior Vandecasteele en Esprit de l’ Esprit was er een vierde plaats in Duinkerke (eveneens 1.40m).

Nabab de Rêve

Naar goede gewoonte waren ook de nakomelingen van Nabab de Rêve weer alomtegenwoordig. Margriet de Mariposa won de GP3* van Oliva onder Jérôme Guery, nadat ze eerder ook al tweede eindigden in een rubriek 1.45m. Guinness werd met Harry Allen tweede in de GP5* van Oslo. Jorden van de Kruishoeve was goed voor een derde (1.55m) en twee vijfde plaatsen (1.45m en 1.40m) plaats met Rodrigo Giestiera Almeida in Oslo. Solveig Fotland Newermann en Niara STB Boy I Z werden vierde in die laatste proef.

In Samorin sprong Samuel Hutton naar een vijfde plaats in een rubriek 1.45m met Nice Girl de Muze Z. Jane Richard Philips en Fouègo de la Closière voegden daar nog een vierde plek aan toe over 1.45m. Een vierde plaats was ook het resultaat voor Hugo Carvalho en Extraordiner in een proef 1.50m in Vilamoura.

Voor Rene Lopez en Cheyenne de la Violle was er een vijfde plaats in het 1.45m in St. Tropez. Karl Cook en Ircos IV klasseerden zich op hun beurt in een proef 1.45m, maar dan in Tryon. Martialis en Manuel Gonzalez Dufrane pakten dan weer de tweede prijs in het 1.45m in Coapexpan.

In de GP2* van Duinkerke sprong Nueva Epoca de Regor naar de tweede prijs onder Tom Verduyn. Het duo pakte eerder ook al een derde plaats in een proef 1.40m.

Overige

Feromas van Beek Z (v. Fantomas de Muze) en Gilles Thomas bevestigen nogmaals hun potentieel met een derde stek in het 1.45m in de GCT/GCL van Samorin. Voor Pieter Clemens en de pas negenjarige Hulde G (v. Vigo d’Arsouilles) was er een tweede plaats in de wereldbekermanche van Oslo. Le Blue Diamond van ’t Ruytershof en Olivier Philippaerts snelden hier naar de zevende plek. Alan Thomas en Cadeau’s Son de Muze Z (v. Cadeau de Muze) sluiten deze week af met een vierde plek in het 1.40m in Oliva.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top