Loading...
Bamako zorgt voor Olympisch zilver

Nieuws

Bamako zorgt voor Olympisch zilver

Alle ogen waren gericht op Tokio afgelopen week. Naast het prachtige brons voor het Belgische team, bracht Bamako een medaille mee voor Stal de Muze dankzij Don Juan van de Donkhoeve die onder Jessica Springsteen naar het zilver sprong met het Amerikaanse team.

Opglabbeek

Op Belgische bodem werd er gesprongen in het Sentower Park. Pieter Clemens en Icarus (v. Querlybet Hero) grepen er de achtste stek in de GP2*.

In de rubrieken voor jonge paarden sprongen Quorra van ’t Spieveld Stb (v. Vigo d’Arsouilles, Axelle Druyts), Quite Easy van ’t Paradijs (v. Taran de la Pomme, Astrid Rooms), Queen Cera Stb-Ddb (v. By Cera d’Ick, Dries De Bock), Queen B van ’t Paradijs (v. Bamako de Muze, Astrid Rooms), Quaresma van ’t Paradijs (v. Bamako de Muze, Astrid Rooms), Maurysito De Nuit Z (v. Mosito van het Hellehof, Axelle Druyts) en Empire SBK Z (v. Elvis Ter Putte, Juan Pablo Garriz) zich in de kijker bij de vijfjarigen.

De proeven voor zesjarigen leverden een of meer foutloze rondes op voor Positif van ’t Paradijs (v. Bamako de Muze, Astrid Rooms) en Pele vd Withoeve (v. Scendro, Julia Dallamano). Bij de zeven- en achtjarigen tot slot piloteerde Giulia Martinengo Marquet naar de tweede plaats in de finale met Jotage B (v. Denzel van ’t Meulenhof). Ook Ikaberlina RV (v. Elvis Ter Putte, Shane O’Meara), Emirats de Riverland (v. Nabab de Rêve, Thibault Vermeulen), Oklahoma van de Zelm (v. Kasanova de la Pomme, Jeroen Scheepers) en Olympus van de Molenberg (v. Vigo d’Arsouilles, Tiffany Foster) toonden zich.

Overige

Op het jeugdconcours in Valkenswaard sprongen Emilia Housen en Noukie Z (v. Nabab de Rêve) naar de vijfde plaats in een rubriek 1.45m. Voor Claire Putters en Copain de Muze (v. Bamako de Muze) was er dan weer een knappe vijfde plaats in de GPU25 (1.50m).

In St. Lô zorgden Aymeric de Ponnat en Elize (v. Bamako de Muze) voor een vierde plaats in een proef 1.45m. El Conde (v. Filou de Muze) en Gerardo Pasquel Mendez tot slot, sprongen naar de tiende plaats in de GP van Traverse City.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top