Loading...
AES KEURING

Nieuws

AES KEURING
De hengstenkeuring van het AES (Anglo European Studbook) leverde zaterdag in Schijndel voor 20 hengsten de goedkeuring op met de status Licenced.

In de richting springen werden twee uitzonderlijke talenten goedgekeurd :  Cadeau de Muze en Denzel van het Meulenhof. Door omstandigheden in andere stamboeken uit de boot gevallen of niet op de keuring geraakt, nu eindelijk vrijgeleide voor onze en misschien ook jullie fokkerij. Volgens ons zijn deze beide jonge vedetten evenwaardig aan onze gevestigde waarden, Nabab, Vigo, Elvis, Bamako, Kashmir, I'm Special, Fantomas, Filou, Hos d'O.  Wij hopen dat zij, zelfs als jonge hengsten de volle kansen zullen krijgen want van deze twee verwachten wij bijzonder veel in de springsport. Zij voldoen volledig aan onze fokkerij, filosofie, gezond, goed en "topsportvader en topsportmerrie".

Cadeau de Muze is een zoon van Nabab de Reve en de internationale merrie Atlanta (Almeo x Weltmeister). Deze merrie werd internationaal succesvol uitgebracht door Katharina Offel en was ook lid van het Oekraïnse team dat de 4e plaats behaalde op de WEG in Aachen.

Denzal van het Meulenhof is een zoon van Marius Claudius en de internationale merrie Narcotique IV de Muze (Quidam de Revel x Qerly Chin). Vader Marius Claudius was een meervoudig GP-winnaar met Robert Smith. Moeder Narcotique IV de Muze was zelf succesvol internationaal springpaard onder Ludo Philippaerts. Grootmoeder Qerly Chin sprong zelf internationaal. Uit deze topsportfamilie komen verder o.a.: Narcotique II de Muze, Walnut de Muze, Derly Chin de Muze, Werly Chin de Muze, Querlybet Hero, Vagabond de la Pomme, Sauterelle de la Pomme, Boyante de Muze en Gaillard de la Pomme. De volle zus van Denzel, Darcotique van het Meulenhof werd dit jaar kampioen van het vrijspringen tijdens Jumping Mechelen.Zijn halfbroer Jenson van het Meulenhof (v. Vagabond de la Pomme) werd onlangs goedgekeurd bij het sBs.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top