Loading...
Wereldkampioenschap Jonge Paarden te Lanaken - 18-...

Nieuws

Wereldkampioenschap Jonge Paarden te Lanaken - 18-21/9/2008
Derly Chin de Muze & Diablesse de Muze, 2 fokproducten van Stal De Muze, gaan door naar de finale op zondag op het WK jonge paarden in Lanaken.

Derly Chin de Muze (V:For Pleasure) & Diablesse de Muze (V: Baloubet du Rouet), 2 fokproducten van Stal de Muze, zullen zondag aan de start komen in de finale voor 5-jarige paarden op het WK te Lanaken.

Opmerkelijk is dat beide afstammen van de Nabab de Reve-merrie WERLY CHIN DE MUZE die zelf internationaal loopt onder Richard Davenport & Angelie Von Essen. Deze WERLY CHIN is op haar beurt dan weer de volle zus van WALNUT DE MUZE (internationaal onder Harrie Smolders ), WALLOON DE MUZE (internationaal onder André Roguet), MERVEILLE DE MUZE (internationaal onder David Kainich) en halfzus van NARCOTIQUE II DE MUZE (internationaal onder Olympisch kampioen Eric Lamaze) & NARCOTIQUE DE MUZE IV (internationaal onder Ludo Philippaerts). Grootmoeder van deze 2 5-jarige finalisten is dan weer de internationale merrie QERLY CHIN.

Donderdag was de start van het WK jonge paarden op Stoeterij Zangersheide in het Limburgse Lanaken. Bij de 5-jarige paarden waren zowel Walter Lelie & Derly Chin de Muze als Joe Clee met Diablesse de Muze foutloos in de 1e en 2e manche en mochten zij tevens doorgaan naar de finale op zondag.

Bij de 6-jarige paarden konden we Eric De Wulf met Norton d'eole (Cento x Fragance de Chalus) aan het werk zien. In de 1e ronde op donderdag kreeg hij jammer genoeg 2 fouten, maar op de 2e dag eindigde hij knap 5e na een foutloze omloop. In de troosting op zaterdag was hij opnieuw foutloos wat goed was voor een 19e plaats.

We hopen alvast dat één van beide merries met de titel van 'wereldkampioen' bekroond mag worden op zondag, een titel die A PICKACHU DE MUZE behaalde op het WK voor 6-jarige paarden in 2006.


foto : Richard Davenport & Werly Chin de Muze, moeder van Derly Chin & Diablesse

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top