HULDIGING KONINKLIJK PALEIS BRUSSEL

Nouvelles

HULDIGING KONINKLIJK PALEIS BRUSSEL
Felicitaties van Prins Filip en minister-president Kris, Peeters voor de Belgische ruiters die op het WK in Kentucky in de prijzen vielen, Ook Joris De Brabander mocht felicitaties in ontvangst nemen.

De Belgische ruiters die op de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Kentucky in de prijzen vielen, zijn uitgebreid gehuldigd. Op de middag waren ze uitgenodigd op het koninklijk paleis, waar ze de felicitaties van prins Filip in ontvangst mochten nemen. In de namiddag werden ze tot slot in het Errerahuis ontvangen door minister-president Kris Peeters.

België schitterde twee weken geleden in Kentucky en de ruiters kwamen met vier medailles terug naar huis. Springruiter Philippe Le Jeune zette met Vigo d'Arsouilles de kroon op het werk door Jos Lansink op te volgen als wereldkampioen jumping. Na de uitgebreide felicitaties toonde de kersverse wereldkampioen zich dan ook een tevreden man. "Het is een mooie erkenning en tevens een bekroning voor een lange carrière en veel geduld met mijn paarden. Ik ben heel trots op wat ik allemaal bereikt heb", sprak le Jeune.

Na zijn terugkomst in België na afloop van de Wereldruiterspelen werd Le Jeune geopereerd aan zijn knie, waardoor hij twee weken rust voorgeschreven kreeg.

Ook eigenaar Joris De Brabander was uitgenodigd en mocht felicitaties in ontvangst nemen van Prins Filip en Kris Peeters.

Inscrivez-vous à notre newsletter

Restez informé toujours de nos dernières nouvelles


Back to top