Stal De Muze sluit samenwerking af met Stal Nijho...

Nieuws

Stal De Muze sluit samenwerking af met Stal Nijhof over I'm Special de Muze
Na zijn opvallende prestaties de laatste weken in Moorsele en ook op de WEN, komt de bij het BWP goedgekeurde zwarte dekhengst I'm Special de Muze bij Stal Nijhof op stal te staan maar blijft in België beschikbaar via ons dekstation. Was hij in 2011  net na Inshallah de Muze (V : Nabab de Reve ) reservekampioen op de hengstenkeuring, dan is hij nu uitgegroeid tot de revelatie van zijn jaargang bij aanvang van de hengstencompetitie.

De hengst I'am Special de Muze doet zijn naam alle eer aan met zijn wel heel speciale pedigree. Zowel vader Emerald van ’t Ruytershof als moeder Walnut de Muze zijn beide succesvol in de internationale springsport onder Harrie Smolders. Met Walnut de Muze maakte Smolders onder andere deel uit van het winnende Nations Cup-team in Calgary en Dublin en vertegenwoordigde Nederland op het EK in Windsor en het WK in Kentucky.

In combinatie met Wandor bracht Walnut ook de KWPN-gekeurde hengst Falaise de Muze. De grootmoeder van I'am Special de Muze is niemand minder dan Qerly Chin, de merrie waarmee Christophe Barbeau deelnam aan de Wereldbeker finale in Milaan. Daarnaast is Qerly Chin uitgegroeid tot één van de beste Belgische fokmerries als moeder van de internationale springpaarden Walnut de Muze, Merveille de Muze, Narcotique de Muze II, Narcotique de Muze IV, Walloon de Muze en Werly Chin de Muze. Uit de nafok van Qerly Chin komen ook de hengsten Querlybet Hero, Vagabond de la Pomme, Quel Hero de Muze en de BWP-keuringskampioen Inshallah de Muze.




Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top