Flip's Little Sparrow fladdert naar de zege in Zür...

Nieuws

Flip's Little Sparrow fladdert naar de zege in Zürich

Butterfly Flip

Flip's Little Sparrow, dochter van de legendarische merrie Butterfly Flip, heeft met Stephanie Holmen in het zadel in Zürich de wereldbekermanche gewonnen. Butterfly Flip is een merrie die dankzij intensief speurwerk van Björn Van Bunder door Stal de Muze kon ingezet worden in ons fokprogramma. Bij ons gaf Butterfly Flip al onder andere Next Flip de Muze (v. Nabab de Rêve), Naughty Flip de Muze (v. Norton d’Eole) Elle Flip de Muze (v. Elvis Ter Putte) en Vigo’s Flip de Muze (v.Vigo d’Arsouilles).

Ook in Wellington was Stal de Muze aan het feest. Op het Winter Equestrian Festival zorgde Important de Muze (v. Erco van 't Roosakker) voor het nodige eremetaal door net als vorige week een rubriek op zijn naam te schrijven met Darragh Kenny in het zadel. Het ging om de Douglas Elliman Real Estate 1.45m Classic. Nog in Wellington sprong Mevis de Muze (v. Elvis Ter Putte) drie dagen foutloos bij de zesjarigen. Mevis is in eigendom van Marinus Den Doelder.

Amsterdam is onze volgende halte. Ook hier een aantal topprestaties. Dit keer voor onze landgenoot Jos Verlooy met Farfelu de la Pomme. Farfelu is een dochter van Vigo d’Arsouilles uit Narcotique de Muze II (v. Darco). Nog in Amsterdam snelde Whitney BB (v. Nabab de Rêve) naar de derde plaats in de Grote Prijs.

Opvallende prestatie ook in Lier, waar onze hengst Kaiser van het Lambroeck (v. Nabab de Rêve) drie dagen foutloos sprong met de Braziliaan Cassio Rivetti. Kaiser hebben we in mede-eigendom van Hengstenhouderij J&F Van Dijck. Kaiser was vorig jaar ook al finalist bij de zevenjarigen op de Wereldkampioenschappen voor Jonge Springpaarden in Lanaken. Nog meer hengstengeweld in Lier dankzij een tweede plaats van Le Blue Diamond van ’t Ruytershof (v. Plot Blue) in een proef 1.30m. Successen bij de jonge paarden in het Azelhof ook nog voor nakomelingen van Elvis Ter Putte (Memphis van ’t Hulgenrode en Milky Way van de Olmenhoeve) en Nabab de Rêve (Nabeau van ’t Migroveld Z).

In Oliva ten slotte sprong Hugh Grant de Muze (v. Shindler de Muze) naar een vierde plaats in het 1.40m. Hugh Grant is een nakomeling van Fragance de Chalus en is dus een halfbroer van Bamako de Muze en Mylord Carthago.

Drafsport

Niet alleen in het springen zijn er producten van Stal de Muze aan het werk. Et Voila de Muze (v. Royal Dream) is op dit moment het best presterende fokproduct van Stal de Muze in de drafsport. De vierjarige Et Voila won zijn laatste twee races met sprekend gemak.

Afgelopen weekend stond ook de Prix d’Amerique op het programma, zeg maar de belangrijkste drafwedstrijd van het jaar. Het was afwachten of Bold Eagle voor het derde jaar op rij met de zege aan de haal kon gaan. Dat bleek niet het geval. Hij moest immers de duimen leggen voor Readly Express (v. Ready Cash) en de Zweed Björn Goop die met een halve paardlengte deze prestigieuze overwinning op hun naam konden schrijven.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top