Loading...
Einde van de Spelen voor Fletcha van't Verahof en ...

Nieuws

Einde van de Spelen voor Fletcha van't Verahof en Karin Donckers
Na een sterke start van Karin Donckers met Fletcha van't Verahof in de dressuur, heeft de combinatie de spelen moeten verlaten na een val van Karin in het tweede onderdeel van de eventing; de cross country. Paard en ruiter kwamen er met de schrik vanaf, maar dit betekende wel het einde van hun Spelen.

Karin Donckers (Fletcha vh Verahof) was sterk gestart in Rio. Ze verzamelde 41,10 strafpunten en stond daarmee zevende na de dressuur. William Fox Pitt (Chili Morning) nam de leiding na de dressuur met 37 strafpunten. Enkel de top vier bleef onder de 40 strafpunten. De top tien eindigde onder de 42 strafpunten. Karin Donckers zat dus op schema bij haar zesde Olympiade. Joris Vanspringel verging het minder goed. Hij rekende op een score van 45 en kwam ontgoochelend uit op 54,30 strafpunten of een 52e plaats. 

Na een loodzware cross country waarin slechts drie combinaties foutloos binnen de tijd bleven is het klassement heel wat veranderd.
Voor Karin Donckers en Fletcha van ’t Verahof eindigde de droom op hindernis 12 toen Karin van Fletcha af viel. Ruiter en paard hebben geen lichamelijke kwetsuren maar emotioneel is het voor Karin natuurlijk een zware dobber. Karin had een prima uitgangspositie na de dressuur (zevende) en had besloten er echt voor te gaan. paard stellen het goed en hebben geen lichamelijk kwetsuren.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top