HENGSTENKEURING BWP MOORSELE

Nieuws

HENGSTENKEURING BWP MOORSELE
BWP stuurt 29 hengsten door naar derde fase waaronder 4 van Stal de Muze. Inshallah de Muze (Nabab de Reve x Excellentia de Muze) virtuele kampioen na de 2e fase.


De afgelopen dagen vond in België de hengstenkeuring van het BWP plaats. Na verschillende bezichtigingen zijn er 29 hengsten doorgestuurd voor de derde fase.

Maar liefst zes hengsten uit de stam van Qerly Chin werden voorgesteld waarvan er vijf mogen doorgaan naar de 3e fase. Ook uit de stam van Fragance de Chalus (moeder van oa Mylord Carthago en Bamako de Muze) gaat er 1 hengst door naar de volgende fase.

I'm Special de Muze is een mooie zwarte hengst van 1.69m. Hij is een zoon van Emerald van 't Ruyttershof (onlangs nog 2e op het WK 6-jarige paarden) en de internationale merrie Walnut de Muze (Nabab de Reve x Qerly Chin).

Ice Man de Muze is een bruine hengst van 1.64m. Hij is een zoon van Erco van 't Roosakker en Teekitiezzie de Muze (For Pleasure x Narcotique II de Muze).

Derde hengst die door mag gaan naar de volgende fase is Iron Man van 't Meulenhof, een bruine hengst met schofthoogte 1.70m. Hij is een zoon van Parco uit de internationale merrie Narcotique IV de Muze (Quidam de Revel x Qerly Chin).

Vierde hengst die mag doorgaan is Ungaro de la Pomme, een bruine hengst van 1.65m. Ungaro is een zoon van Crown Z uit de merrie Nais de la Pomme (Darco x Fragance de Chalus).

Verder mag ook Inshallah de Muze, zoon van Nabab de Reve uit Excellentia de Muze (For Pleasure x Narcotique II de Muze) doorgaan naar de volgende fase. Deze hengst werd voorgebracht door Valentijn De Bock en Bart Van Poucke.

Vijfde hengst uit de stam van Qerly Chin die mag doorgaan is I'm Moerhoeve's Star, zoon van Kashmir van 't Schuttershof uit Diablesse de Muze (Baloubet du Rouet x Werly Chin de Muze). De hengst werd voorgesteld door Kurt De Clercq en Jan Wuytack.

De primering gebeurt dit jaar pas tijdens de derde fase, maar juryvoorzitter Boudewijn Schepers gaf tijdens de persconferentie aan dat Inshallah de Muze (Nabab de Rêve x Excellentia de Muze) de virtuele kampioen is na de tweede fase. Inshallah moet een beetje toegeven op model, maar deed het publiek watertanden tijdens het springen. Inshallah werd voorgesteld door eigenaars Bart Van Poucke en Valentijn De Bock, maar werd al na één keer springen voor een derde verkocht aan het Nederlands duo Wiepke Van De Lageweg en Cees Van Den Oetelaar. (bron galop)


Foto : I'm Special de Muze, Emerald x Walnut de Muze

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top