Landbouwleven paard van het jaar

Nieuws

Landbouwleven paard van het jaar
Landbouwleven Paard van het Jaar

Landbouwleven paard van het jaar : wereldkampioen Vigo d'Arsouilles!!!!!!!



Vigo d'Arsouilles werd door de lezers van Landbouwleven overtuigend verkozen tot ‘Paard van het Jaar'. Vigo is de 12-jarige hengst waarmee Philippe Le Jeune in Kentucky wereldkampioen werd.

Wie anders zullen velen zeggen. Sinds hun wereldtitel blijft het trofeeën regenen voor de combinatie Le Jeune/Vigo. Het lijkt de kroniek van een verwachte laureaat. Toch heeft Vigo er ook moeten aan bouwen. Deze zoon van Nabab de Reve was als vijfjarige acht maal foutloos in de klassieke cyclus. Op zes- en zevenjarige leeftijd eindigde hij met Kurt De Clercq vooraan in de cyclus. Onder Philippe Le Jeune startte hij zijn internationale carrière. In 2007 was de tandem Le Jeune/Vigo de regelmatigste Belgische combinatie in de Nations Cup. In 2008 was Vigo lid van het winnende Belgische team op de CSIO***** in La Baule. In 2009 eindigde hij achtste op het Europees kampioenschap in Windsor en in de prestigieuze Grote Prijs van Aken werd hij dat jaar vierde. In oktober laatsleden behaalden Philippe Le Jeune en Vigo d'Arsouilles de gouden medaille op het WK in Kentucky.

Gezonde concurrentie : ondanks zijn indrukwekkend palmares zag het er in het begin van het referendum naar uit dat het een nek aan nek race zou worden met Donnerfee (v. De Niro) die het in Kentucky ook zeer behoorlijk deed. Naarmate de einddatum naderde kreeg Vigo echter steeds meer enthousias­telingen. Uiteindelijk won hij op onweerlegbare wijze. Niet omdat de concurrentie zwak was, maar omdat zijn prestatie bijna irreëel is.

Kers op de taart : af en toe moet je eens een kers op de taart zetten, zeker op het einde van een formidabel jaar voor de Belgische paarden. De lezers van Landbouwleven hebben dat gedaan. Als ze dat niet deden, dreigt het referendum te vervlakken. De aard van het Vlaamse paardenvolk ‘denk niet dat je er al bent' werd weggedrukt door Vigo's onweerlegbare prestaties. Ze waren gewoon verbijsterend!

Moment suprême : maandagavond 27 december is het zover. Alle ogen zullen dan gericht zijn op Vigo en zijn ruiter Le Jeune. Alle paardenliefhebbers zullen hem in de armen sluiten. Nooit voordien was de paardensport zo prominent aanwezig in de media als na de wereldtitel van Le Jeune/Vigo. Jumping Mechelen wordt het moment Vigo's moment suprême en dat kan zelfs een blessure van zijn ruiter niet verhinderen.

bron landbouwleven



Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top