KWPN HENGSTENKEURING

Nieuws

KWPN HENGSTENKEURING
Falaise de Muze (Wandor van de Mespelaere x Walnut de Muze) goedgekeurd voor KWPN.

Woensdag 24 November was het eindexamen van de hengsten die deelnamen aan het verrichtingsonderzoek in Stegeren. Falaise de Muze,in eigendom van Egbert Schep, was nog in de race voor het behalen van een dekbrevet en slaagde voor de 50 dagen test met een totaalscore van 84.5 punten.

Falaise de Muze werd eerder reeds goedgekeurd bij studbook Zangerseheide en stamt af van Wandor vd Mispelaere, welke zelf Grand Prix springt. De moederlijn is indrukwekkend. Moeder Walnut de Muze is inmiddels een van de vaste waardes voor het Nederlandse team, en nam o.a. deel aan het WK in Kentucky en het EK in Windsor onder Harrie Smolders. Inmiddels heeft deze combinatie bewezen bij de internationale top te horen.

Grootmoeder van Falaise de Muze is de absolute topmerrie Qerly Chin. die zelf succesvol was op GP niveau. Behalve Walnut de Muze bracht zij o.a. de GP paarden Werly Chin de Muze, Narcotique II de Muze , Narcotique IV de Muze, Walloon de Muze en Merveille de Muze. Daarnaast zijn er vele internationale paarden uit deze stam.

Ondertussen wordt Falaise ook uitgebracht in de sport en was hij dit jaar oa finalist bij de 5-jarigen op het WK te Lanaken.


Foto : Falaise De Muze

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top