Uitreiking trofee voor sportverdienste

Nieuws

Uitreiking trofee voor sportverdienste
Philippe Lejeune wint Trofee voor Sportverdienste.


Springruiter Philippe Lejeune kreeg vanmiddag in Brussel de Nationale Trofee voor sportverdienste 2010 uitgereikt De jury hiervan bestond uit ex-sportkampioenen onder het voorzitterschap van de Brusselse burgemeester.

De vijftigjarige Lejeune heeft deze titel te danken aan zijn individuele wereldtitel met Vigo d'Arsouilles in Kentucky en de bronzen medaille met het Belgische Team. Hiermee volgt Philippe Lejeune Philippe Gilbert op die deze award won in 2009.

"Dit is een uitzonderlijke prestatie in een bijzondere sport', aldus juryvoorzitter Freddy Thielemans donderdag. Le Jeune is er volgens de Brusselse burgemeester in geslaagd zijn sport, die in België relatief weinig populariteit geniet, te laten leven bij de bevolking.De trofee wordt sinds 1928 jaarlijks uitgereikt aan een bijzonder verdienstelijke sporter of sportploeg. Een sporter kan de trofee slechts eenmaal in zijn of haar carrière winnen.

Le Jeune werd onlangs ook al genomineerd voor de titel Sportman van het Jaar. Deze verkiezing is zondag 19 december tijdens het Sportgala in Oostende.


Foto : Philippe & Vigo d'Arouilles

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top