CHIO AACHEN (13-18/7/2010)

Nieuws

CHIO AACHEN (13-18/7/2010)
Walnut de Muze (V: Nabab de Reve) eindigt 8e op openingsdag CHIO Aachen. Mylord Carthago (Carthago x Fragance) dubbel foutloos in landenprijs. Ook Eurocommerce London (ex Carembar de Muze) 3 maal in de prijzen in de nevenproeven.

Dinsdag is de prestigieuse internationale jumping in Aken van start gegaan.

In de tweede rubriek op dinsdag, een proef 1.50m op chrono, ging de overwinning naar de Zwitser Steve Guerdat, die met Jalisca Solier foutloos bleef in de snelste tijd. Tweede werd Pius Schwizer met Ulysse voor Meredith Michaels-Beerbaum (Checkmate) en Roger-Yves Bost (Ideal de la Loge). Harrie Smolders en Exquis Walnut de Muze (v. Nabab de Reve) bleven foutloos en werden achtste.

Ierland heeft donderdavond de FEI Meydan Nations Cup op hun naam geschreven. Aan het begin van de tweede omloop stonden vijf landen op hetzelfde aantal strafpunten. Ierland presteerde ook in de tweede manche sterk en won met een totaal van vier strafpunten over de twee manches. Het Duitse team eindigde op de tweede plaats met een totaal van negen strafpunten, 3e werd het Amerikaanse team met twaalf strafpunten. Penelope Leprevost en Mylord Carthago, een zoon van de Jalisco-merrie Fragance de Chalus, was lid van het Franse team dat 4e eindigde. Zij was ook één van de slechts 3 combinaties die een dubbele foutloze omloop aflegden in de landenprijs. Harrie Smolders en Exquis Walnut de Muze (V: Nabab de Reve) waren lid van het Nederlandse team dat 6e eindigde. Zij kregen respectievelijk 4 & 8 strafpunten.

In de nevenproeven konden we de Nederlandse ruiter Gerco Schröder met Eurocommerce London (ex Carembar de Muze - Nabab de Reve x Ta Belle van Sombeke) aan het werk zien. De combinatie bleef 3 x foutloos op drie deelnames met respectievelijk een 18e, 10e en 8e plaats.


Foto : Penelope Leprevost en Mylord Carthago

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top