Hengstenkeuring BWP Zilveren Spoor Moorsele

Nieuws

Hengstenkeuring BWP Zilveren Spoor Moorsele
4 hengsten van Stal de Muze gaan door naar 3e fase op de BWP hengstenkeuring te Moorsele : Hos d'O, Spirou du Baney, Hope & Gigant van den Bisschop.

Op donderdag besloot de jury alle kandidaat dekhengsten door te sturen naar vrijdag zodat allen hun springkwaliteiten konden tonen. Op vrijdag werd er een eerste selectie gemaakt, waarbij reeds enkelen afvielen.

Vrijdagavond was het dan tijd voor het BWP Hengstengala. De Hengstenkampioenschappen werden afgewisseld met huldigingen. Zo verwelkomt BWP NABAB DE REVE als nieuwe ambassadeur.

De hengstenkampioenschappen zorgen elk jaar opnieuw voor volle tribunes. Bij de 5-jarigen ging de titel naar Freestyle, een zoon Querlybet Hero x Quidam de Revel, onder het zadel van Kurt De Clercq. Bij de 6-jarigen bleven er in de barrage maar twee foutloos en in een tijd van 36.85 was Niels Bruynseels de snelste met Echo van ’t Spieveld voor Kurt De Clercq met Erco van 't Roosakker. Kurt werd ook nog 3e met Emerald van 't Ruyttershof die 1 foutje maakte in de barrage. Bij de 7&8-jarige hengsten behaalde Rob De Bruyn met Dulf vd Bisschop een knappe derde plaats na een spannende barrage .

Op zaterdag werd de laatste selectie gemaakt, 38 hengsten werden er weerhouden voor de derde fase die plaatsvindt van 10-13 maart in De Warre te Neeroeteren.

Van Stal de Muze zijn dit volgende hengsten :

1.Hos d'O : bruine hengst - Dollar de la Pierre x Cumano D

2.Hope : bruine hengst - Tinka's Boy x Royal Feu

3. Spirou du Baney : bruine hengst - Quick Star x Totoche du Baney

4. Gigant van den Bisschop : vos - Vigo d'Arsouilles x Starter - mede-eigenaar H. Van Blokland & I. Okkerman

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top