Loading...
WK JONGE PAARDEN ZANGERSHEIDE

Nieuws

WK JONGE PAARDEN ZANGERSHEIDE
Walter Lelie & Derly Chin de Muze (For Pleasure x Nabab de Reve) behalen brons op het WK voor 6-jarige paarden.

Van donderdag tot zondag werden in Lanaken op domein Zangersheide de FEI World Breeding Championships for young horses en de Sires of the World georganiseerd.Het was natuurlijk vooral uitkijken naar de finales van de wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op zondag.

Bij de vijfjarigen kwamen 17 van de 35 starters in de barrage. Er moest dus echt hard gereden worden voor een mooie klassering. Goud en zilver ging naar de Nederlanders Leopold Van Asten met VDL Groep Quinthago Z en Ivo Biessen met Elisa. Brons was er voor Walter Lelie met Zig-Zag. Ward De Bie en Edjaz van 't Merelsnest (V: Nabab de Reve) waren foutloos in het parcours maar waren jammer genoeg de weg kwijt in de barrage en eindigden bijgevolg op een 17e plaats. Kurt De Clercq en Equador van 't Roosakker (V: Nabab de Reve) kregen een fout in de basisomloop.


Veertig zesjarigen mochten van start in de finale en ook hier niet minder dan 16 foutlozen. Het goud ging naar de Duitse Christian Ahlmann met Charles voor de Ier David O'Brien met Drumiller Lough. Walter Lelie pakte ook in deze reeks het brons, deze keer met Derly Chin de Muze. Derly Chin is een For Pleasure uit de Nabab-dochter Werly Chin de Muze, die zelf internationaal gesprongen heeft onder Richard Davenport. Joris De Brabander mocht als fokker van deze Derly Chin een bonus opstrijken van 2000€. Joe Clee & Diablesse de Muze (Baloubet du Rouet x Werly Chin de Muze) kreeg 1 foutje in de basisomloop en eindigde 19e. De Finse amazone Nina Fagerstrom finishte als 9e met de Nabab de Reve-dochter Naomi Do Z.


Ook bij de zevenjarigen kwamen 40 paarden terug in de finale waarvan er slechts zeven foutloos bleven en mochten aantreden in de barrage. De overwinning ging naar Karl Brocks met Lamarque voor Mario Stevens met Corlanda. Na de Duitse overmacht nog maar eens een bronzen medaille voor België. Judy-Ann Melchior reed As cold as Ice Z naar een mooie derde plaats.


Proficiat aan de familie Bruggeman, trotse eigenaar van Derly Chin de Muze.

Foto : Walter Lelie & Derly Chin de Muze

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top