Loading...
SPRUCE MEADOWS CALGARY

Nieuws

SPRUCE MEADOWS CALGARY
Harry Smolders en Exquis Walnut de Muze (V: Nabab de Reve) winnen proef 1.60m op de 1e dag van de internationale jumping in Calgary.

Deze week zijn alle internationale topspringruiters in Calgary voor de prestigieuze Spruce Meadows de Masters waarin een prijzenpot van in totaal twee miljoen Canadese dollars (ruim 1,1 miljoen euro) wordt verdeeld. Het toernooi begon woensdag goed voor Harrie Smolders, hij won met Exquis Walnut de Muze de openingswedstrijd.

Harrie Smolders, die als tweede van start ging in de barrage, leek op het oog niet snel te gaan, maar won tijd in de wendingen. ,,Ik reed echt niet zachtjes, maar als tweede starter wilde ik gewoon een goede tijd neerzetten. Met ruiters als het Franse racemonster Roger-Yves Bost en de Canadese Olympisch kampioen Eric Lamaze die met Hickstead ook heel hard kan, weet je pas hoe goed je tijd was wanneer zij klaar zijn met hun ritten", aldus Smolders, die uiteindelijk de snelste foutloze combinatie bleek te zijn. Bost werd tweede en Lamaze derde.

Foto : Harry Smolders & Walnut de Muze

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top