Loading...
Kampioenschap van België Jonge paarden te Gesves

Nieuws

Kampioenschap van België Jonge paarden te Gesves
15 paarden bekroond met titel 'Elite 4-jarige paarden' op het BK te Gesves. Onder hen ook Fleur de Muze, Farfelu de Muze, Fortis Fortuna & Valerio de la Pomme.

Vandaag werd de finale van het BK vierjarige paarden gereden te Gesves. 50 combinaties waren foutloos gekomen doorheen beide kwalificatierondes en mochten terug komen in de finale. 22 paarden legden een foutloos parcours af en mochten terug komen voor een barrage niet op tijd. 15 paarden waren opnieuw foutloos en mochten zich bekronen met de titel 'elite 4-jarige paarden'.

Onder de 15 foutloze combinaties vinden we Kurt De Clercq met Fleur de Muze. Fleur is een Wandor van de Mespelare uit de Heartbreaker-merrie Azuela de Muze, die op haar beurt een dochter is van Narcotique II de Muze.

Verder bij de winnaars vinden we de fantastisch springende Farfelu de Muze onder Thomas Senne. Farfelu is een zoon van Quel Hero de Muze (Power Light x Narcotique II de Muze) uit de Jalisco-B merrie Fragance de Chalus. Deze prachtige bruine hengst van Johan Bijloos was één van de meest opvallende 4-jaar tijdens dit kampioenschap.

Ook Dieter Laheyne met Valerio de la Pomme behoorden bij de overwinnaars van dit kampioenschap. Valerio is een Amor de Calvarie uit de For Pleasure-merrie Sauterelle de la Pomme die op haar beurt dan weer een dochter is van Narcotique II de Muze.

Op de 1e plaats eindigde ook Fortis Fortuna (V: Quidam de Revel) een fokproduct van Stal de Muze en in eigendom van Walter Lelie & Kelly Fioole.

Ook 1 nakomeling van de hengst Querlybet Hero, nl Pieter Govaerts met Fairplay van het Hellehof behoorde tot het groepje van de overwinnaars.

Bij de finalisten vinden we ook Philippe Lejeune met Filou de Muze (V: Stakkato). Deze combinatie kreeg 1 foutje in de basisomloop.

Proficiat aan alle eigenaars en ruiters van deze 4-jarige paarden!


4 ans - Résultat final
1.ex DE CLERCQ KURT FEIN-CHIN
1.ex ROOMS ASTRID FRAGILE V'T PARADIJS
1.ex GOYVAERTS PIETER FAIRPLAY VH HELLEHOF
1.ex VAN DYCK JAN VOLTAIRE VD ZUUTHOEVE
1.ex DE CLERCQ KURT FLORA DE MARIPOSA
1.ex APPELEN JEROEN ARCO Z
1.ex GOFFINET THIERRY VICTOIRE DE HURTEBISE
1.ex.VAN BUNDER BJORN FIRENZE V'T MERELSNEST
1.ex LAHEYNE DIETER VALERIO DE LA POMME
1.ex VILAIN YVES REIKA DU TALUS
1.ex JANSSEN NADEGE FLEUR VD ROSHOEVE
1.ex LELIE WALTER FORTIS FORTUNA
1.ex DE CLERCQ KURT FLEUR DE MUZE
1.ex VAN DE VIJVER TOM FINESSE ODEVELD
1.ex THOMAS SENNE FARFELU DE MUZE


Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top