Loading...
CSIO***** ST-GALLEN (4-7/6/2009)

Nieuws

CSIO***** ST-GALLEN (4-7/6/2009)
Belgisch team behaalt 3e plaats in Nations Cup in het Zwitserse St-Gallen dankzij een dubbele foutloze omloop van de dekhengst Vigo d'Arsouilles (V: Nabab de Reve)

Op de CSIO***** St-Gallen is het Belgische team 3e geëindigd in de landenprijs. De overwinning ging naar Amerika voor Duitsland. Er was een barrage tussen Amerika en Duitsland nodig om een winnaar aan te wijzen.De Amerikaan Richard Spooner maakte in de barrage één foutje, waardoor de Duitser Marcus Ehning alleen maar foutloos hoefde te blijven. Ehning tikte toch een balk van de lepels. Een extra tijdfout zorgde ervoor dat Amerika won. België en Zwitserland deelden de derde plek, terwijl Nederland en Groot-Brittannië op de gedeelde vijfde plaats eindigden.

De eerste ronde stond België nog samen aan de leiding dankzij foutloze omlopen van Philippe Le Jeune (Vigo D'Arsouilles), Jos Lansink (Spender) en Niels Bruynseels (Aluna). Enkel Ludo Philippaerts (Kassini Jac) kreeg 16 strafpunten, het te schrappen resultaat.In de tweede ronde bleef enkel Le Jeune met de dekhengst Vigo D'Arsouilles foutloos springen. Zijn drie collega's kregen alledrie één springfout fout op dezelfde hindernis, het tweede obstakel van de driesprong. België behaalde dus een totaal van 8 strafpunten waarmee ze op een gedeelde 3e plaats eindigden met Zwitserland.

Philippe Lejeune en Vigo d'Arsouilles waren één van de 6 combinaties die foutloos wisten te blijven in deze Nations Cup.

Result Meydan FEI Nations Cup Table A in two rounds
1. USA United States 0/4/4 40.72
Vegas MCCREA Christine 4 - EL
Cadett 7 BOND Ashlee 0 0
Cedric KRAUT Laura 0 4
Cristallo SPOONER Richard 0 0

2. GER Germany 0/4/5 53.26
Plot Blue EHNING Marcus 0 4
Corradina NAGEL Carsten Otto 0 0
Souvenir WEISHAUPT Philipp 0 0
Aquino SLOOTHAAK Franke 0 RET

3. SUI Switzerland 0/8
L.B. No Mercy LIEBHERR Christina 0 4
La Toya III FUCHS Markus 0 16
Peu A Peu ETTER Daniel 0 4
Jalisca Solier GUERDAT Steve NS 0

3. BEL Belgium 0/8
Vigo D´Arsouilles LE JEUNE Philippe 0 0
Aluna BRUYNSEELS Niels 0 4
Kassini´ Jac PHILIPPAERTS Ludo 16 4
Spender S LANSINK Jos 0 4


Foto : Vigo d'Arsouilles

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top