Loading...
CSI-W MECHELEN (26-30/12/2008)

Nieuws

CSI-W MECHELEN (26-30/12/2008)
Vandaag start jumping Mechelen met vanavond de huldiging van de dekhengst VIGO D'ARSOUILLES als "paard van het jaar"

De tienjarige hengst Vigo d’Arsouilles (Nabab de Rêve x Fleuri du Manoir) heeft de Belgische strijd om de titel ‘Paard van het Jaar’ gewonnen. De BWP-geregistreerde en sBs-goedgekeurde vos werd dit jaar nationaal kampioen onder Philippe Le Jeune en behaalde ondermeer een vijfde plaats in de prestigieuze Grote Prijs van Aken en een vierde plaats in de Grote Prijs van Brussel. Met de behaalde titel wordt de hengst van Stal de Muze de opvolger van Toulon. Nabab de Rêve, een andere hengst van Stal de Muze, had een stevig aandeel in de verkiezing van dit jaar. De verever was zelf een van de genomineerden en had buiten de winnaar met Valentina van ’t Heike en Walnut de Muze nog twee nakomelingen bij de kanshebbers zitten.

Vigo d'Arsouilles presteerde als jong paard reeds niet onaardig en behaalde als 5-jarige 8 maal foutloos in de klassieke cyclus. Onder het zadel van Kurt De Clerq eindigde hij als 6 & 7-jarige hoog in het eindklassement van de cyclus. Nadien startte hij zijn internationale carrière onder Philippe Lejeune, die ook al vader Nabab gereden had. Lejeune bouwde de hengst langzaam op en bracht hem tot het hoogste niveau.

Ook in de fokkerij Vigo doet het goed op meerdere fronten. Hij is SBS gekeurd waar reeds 2 zonen van hem werden goedgekeurd als dekhengst. Het zijn Super Tooper de Ness, ondertussen verkocht naar Engeland en Vagabond de la Pomme, een kleinzoon van de internationale merrie Narcotique II de Muze. Bij het AES werd Figo de Muze (Vigo d'Arsouilles x Ta Belle van Sombeke) goedgekeurd en op de voorselecties bij het KWPN werd onlangs een Vigo d'Arsouilles x Quick Star product aangewezen voor de tweede bezichtiging begin februari van volgend jaar in Den Bosch. Ook in de sport komen meer en meer nakomelingen van Vigo op het voorplan.

Foto : Philippe Lejeune & Vigo d'Arsouilles, kampioen van België te Kapellen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top