Loading...
LANDBOUWLEVEN 'PAARD VAN HET JAAR'

Nieuws

LANDBOUWLEVEN 'PAARD VAN HET JAAR'
Het is inderdaad nog even gissen! De spannende strijd over “wie wordt Paard van het Jaar in Mechelen” gaat nog door tot 12 december. Dan is het gedaan met stemmen en wordt het afwachten welk paard het zal zijn op vrijdag 26 december in de Nekkerhal te Mechelen. Van Stal de Muze behoren alvast Nabab de Reve, Walnut de Muze and last but not least Kampioen van België Vigo d'Arsouilles tot de genomineerden.


Het is inderdaad nog even gissen! De spannende strijd over “wie wordt Paard van het Jaar in Mechelen” werd vandaag, 12 december, afgesloten. Dan is het gedaan met stemmen en wordt het afwachten voor wie het kippenvelmoment zal zijn op vrijdag 26 december in de Nekkerhal te Mechelen.

Wat voor een prijzenbeest moet je zijn om de titel te verdienen? Moet het een paard zijn dat uitblinkt in de sport, de fokkerij, of beide?

Bekijk maar heel even de genomineerden
en je merkt al snel dat ze niet de eersten de besten zijn. Uiteindelijk bepaalt het aantal stemmen wie de begeerde titel in de wacht sleept. Elk genomineerd paard is een verhaal op zich. Je hoeft de sportscène maar te volgen in paardenland en je weet al van waar de wind waait.

Onder de genomineerden vinden we alvast 3 paarden van Stal De Muze.

1e is NABAB DE REVE. Deze hengst presteerde zelf heel sterk op internationaal niveau met oa een bronzen medaille op het WK te Jerez de la Frontera. Verder is hij ook de vader van talrijke goedgekeurde hengsten alsook van vele internationale Grand Prix-paarden (oa Vigo d'Arsouilles, Nabab's Son, Paradigm, Valentina van 't Heike, Walnut de Muze, etc). Op de WBFSH ranking list betreedt deze door het sBs goedgekeurde dekhengst zelfs de Top Five van beste hengsten van de wereld, waar hij met zijn 18 jaar meteen ook de jongste is. Nabab is tevens de vader van 3 van de 15 genomineerde paarden voor de titel 'Landbouwleven Paard van het jaar".

2e paard van Stal de Muze is WALNUT DE MUZE, een dochter van de eerder vernoemde Nabab de Reve. In 2008 won ze oa een proef 1.50m en ook nog de Grote Prijs 1.60m op de CSI***** San Patrignano en was ze 2e en 7e in 1.50m op de CSI**** Geesteren. Op de de CSIO***** Dublin eindigde ze 5e met het Nederlandse team en was ze 1 van de (slechts!) 3 combinaties die een foutloze omloop wisten af te leggen. En ook in Calgary liet ze zich van haar beste kant zien met een 3e en 6e plaats in 1.50m en was Walnut (4+0) lid van het Nederlandse team dat 2e eindigde.

Last but not least en 3e genomineerde van Stal de Muze is de dekhengst VIGO D'ARSOUILLES. In 2008 was Vigo oa lid van het winnende Belgische team op de CSIO***** in La Baule, won hij een proef op de CSI** te Hardelot en was hij 5e in de GP van Europa op de CHIO Aachen. Eind augustus werd hij dan ook verdiend Kampioen van België in Kapellen. In november 2008 werd hij op Jumping Brussel 3e in de Rolex Classic Grand Prix en ook 4e in de prestigieuse Audi Grand Prix.

Bij de nomineerden ook Valentine van 't heike, nog een andere nakomeling van Nabab de Reve, die heel sterk presteert onder wereldkampioen Jos Lansink.

Het wordt dus uitkijken wie met de titel 'Landbouwleven paard van het jaar' naar huis mag gaan.Foto : Nabab de Reve - vader van talrijke internationale paarden

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top