Loading...
Kampioenschap van België Jonge Paarden te Gesves

Nieuws

Kampioenschap van België Jonge Paarden te Gesves
Nakomelingen uit de stam van de elitemerrie QERLY CHIN behalen knappe resultaten op het KVB jonge paarden te Gesves

Op het BK jonge paarden te Gesves hebben de fokproducten van Stal de Muze het voortreffelijk gedaan. Zowel bij de 4 als bij de 5-jarige paarden waren er knappe ereplaatsen weggelegd.

Bij de 4-jarige paarden kregen Karline De Brabander & Elvis Ter Putte 4 punten in de 1e omloop en waren ze foutloos in de 2e proef. Hierdoor misten ze nipt de finale aangezien alleen de foutloze combinaties door gingen naar die finale.

Kurt de Clercq en Excellentia de Muze (For Pleasure x Narcotique II de Muze) waren foutloos in beide kwalificatierondes en mochten dus wel door naar de finale. In de beslissende barrage kreeg de combinatie 1 foutje wat hen uiteindelijk een knappe 14e plaats opleverde.

Ook Elite de la Pomme (Malito de Reves x Narcotique II de Muze), halfzuster van Excellentia, kon zich kwalificeren voor de finale. Hierin kreeg ze 1 foutje wat goed was voor de 22e plaats.

En ook Kurt de Clercq en Everest de Muze (For Pleasure x Walnut de Muze) was finalist bij de 4-jarige paarden. In de beslissende barrage kreeg deze combinatie jammer genoeg ook één foutje en eindigden ze op een gedeelde 14e plaats.

Bij de 5-jarige paarden vinden we dan 2 fokproducten van Stal de Muze terug in de top 10. Vooreerst was er de knappe 2e plaats van Walter Lelie met Derly Chin de Muze (For Pleasure x Werly Chin de Muze). Deze combinatie was foutloos in de barrage, maar was net niet snel genoeg voor de gouden medaille.

Ook Joe Clee met Diablesse de Muze (Baloubet du Rouet x Werly Chin de Muze), halfzus van Derly Chin, mocht terug komen in de barrage. De combinatie kreeg 1 foutje en eindigde op de 7e plaats.

Bij de 7-jarige paarden eindigden Karline De Brabander met Bamako de Muze 15e in de eindstand van het criterium over de 3 dagen.

Proficiat aan alle eigenaars van deze jonge paarden.


Foto : Excellentia de Muze (For Pleasure x Narcotique de Muze II)

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top