Loading...
Normandie Horse Show St Lo

Nieuws

Normandie Horse Show St Lo
Overwinning voor TARAN DE LA POMME bij de 5-jarigen en voor SAUTERELLE DE LA POMME (R.O.) bij de 6-jarigen op de Normandie Horse Show in het Franse St-Lo


Terwijl het Belgisch Kampioenschap voor Jonge Paarden op volle toeren draait te Gesves, zijn de berichten die ons toekomen over de «Normandie Horse Show» te St. Lô zo opmerkelijk, dat zij de grote titels behalen in de paardenpers.

De overwinning in het IRC van St-Lo bij de 5-jarige paarden ging naar de SBS-hengst TARAN DE LA POMME , en met een zeker gemak, gezien zijn dubbele foutloze omloop langs de ene zijde en zijn winsten langs de andere zijde. Deze klasse-zoon van Tolano Van Het Riethof is de rijkste uit zijn generatie te St. Lô en hij is tevens één van de zeldzame 5-jarigen die al meer dan 2000 € bijéén wist te rijden (2063 € om precies te zijn) vóór zijn Interregionaal Concours. Hij wordt tevens als één van de favorieten naar voren geschoven voor de Nationale Titel in Fontainebleau over enkele dagen, … wordt dus nog vervolgd !
Met 18 foutloze omlopen op 20 heeft hij dan ook een heel regelmatig seizoen weten neer te zetten in Laag Normandië onder het zadel van de Normandische talentvolle ruiter Tony Hanquinquant .

TARAN DE LA POMME komt voort uit de welbekende Chin Chin-dochter Ta Belle Van Sombeke (CSIO met Jos Lansink), een heel productieve merrie (9 nakomelingen waaronder 3 hengsten) die ook de moeder is van de te betreuren A Pikachu de Muze, Wereldkampioen bij de 6-jarigen in 2006.

Bij de 6-jarigen was het de beurt aan SAUTERELLE DE LA POMME (R.O.), moeder van de hengst VAGABOND DE LA POMME (goedgekeurd als dekhengst door het sBs in 2008) om zich te doen gelden. Sauterelle komt voort uit de internationale Darco-merrie NARCOTIQUE DE MUZE II, die uitgebracht wordt door de Canadese topruiter Eric Lamaze, die op haar beurt dan weer een dochter is van de ChinChin-merrie QERLY CHIN. Nadat Sauterelle eerder al internationale overwinningen op haar naam wist te schrijven op de CSIO***** La Baule en op de CSI*** Bourg-en-Bresse, was ze dit weekend opnieuw aan de winst in de proef voor 6-jarige paarden in het Franse St-Lo.

Bron : www.sbs-net.be

foto : Patrice Delaveau & Sauterelle de la Pomme


Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top