Loading...
Tragisch ongeval fataal voor Pikap (ex A Pikachu d...

Nieuws

Tragisch ongeval fataal voor Pikap (ex A Pikachu de Muze)
Op de internationale jumping van Grobbendonk is de ex-wereldkampioen 6-jarige paarden Pikap (A Pikachu de Muze) ingeslapen na een tragisch ongeval.

Op de internationale jumping van Grobbendonk is de ex-wereldkampioen 6-jarige paarden Pikap (ex A Pikachu de Muze) ingeslapen na een tragisch ongeval.
In de proef 1.35m kwamen paard en ruiter ten val en bleek dat deze prachtige schimmelhengst zijn achterbeen gebroken was. Niemand weet wat er precies gebeurd is en de dierenarts kon niets anders doen dan het paard uit zijn lijden te verlossen. Het overlijden van deze zoon van Kannan en de merrie Ta Belle van Sombeke betekent alvast een groot verlies voor de Ierse ruiter Billy Twomey.

Het palmares van deze pas 8-jarige hengst is indrukwekkend. Als veulen werd hij verkocht naar Estland en behaalde hij nadien talrijke overwinningen in de proeven voor jonge paarden onder de Estse ruiter Peter Viiard. In de Sunshine tour werd de toen 6-jarige hengst opgemerkt door topruiter Paul Schokemöhle en verhuisde hij meteen ook richting Duitsland. Datzelfde jaar behaalde Pikachu de gouden medaille op de Wereldkampioenschappen 6-jarige paarden te Lanaken onder de Britse ruiter David McPherson. Later dat jaar, op de PSI Auction, werd de wereldkampioen verkocht naar de stal van de Oekraïner Alexander Onyschenko. In 2007 werd hij op internationale wedstrijden uitgebracht door de voor Oekraïne rijdende Belgische topruiter Gregory Wathelet met oa een 1e, 3e en 5e plaats op de CSI5* te Monte Carlo. In de zomer verhuisde Pikachu naar de stallen van de Ierse ruiter Billy Twomey waar hij met succes werd uitgebracht op internationale concours. Zo behaalde deze combinatie een overwinning op de CSI*** Belfast en talrijke klassementen op de CSI4*-W Bordeaux, Amsterdam, Vigo...

Een veel te vroeg afscheid van deze nog jonge prachtige, veelbelovende schimmelhengst uit de merrie Ta Belle van Sombeke.

Foto : A Pikachu de Muze - WK Lanaken 2006

Video : barrage finale WK Lanaken 2006

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top