Loading...
Presentatiedagen Manège Overdijk Moerzeke

Nieuws

Presentatiedagen Manège Overdijk Moerzeke
Nakomelingen van de hengst Vigo d'Arsouilles in de kijker op de BWP Presentatiedagen in Manège Overdijk.

Naar jaarlijkse gewoonte was het 1e weekend van april voorbehouden voor de BWP presentatiedagen in Manège Overdijk.

Op zaterdagavond werden de hengsten Elvis Ter Putte, Emerald van 't Ruyttershof, Erco van 't Roosakker, Fantomas de Muze en Vagabond de la Pomme voorgesteld aan het publiek.

234 jaarlingen, 2-jaars en 3-jaars hadden zich ingeschreven om deel te nemen aan de wedstrijd voor jonge paarden op zondag.Bentley van de Heffinck en Querlybet Hero waren het best vertegenwoordigd met 18 jonge paarden en Vigo d’Arsouilles had 15 jonge paarden in de wedstrijd.

Nieuw is dat er dit jaar voor elke jaargang een kampioen gekozen werd. Bij de 2-jarige paarden ging deze titel naar de dochter van Vigo d'arsouilles GRACIOSA TER DOORN van fokker/eigenaar Paul Van Britsom. Op de 3e, 5e & 6e plaats in dit klassement vonden we ook nog nakomelingen van Vigo, en op plaats 4 een dochter van Shindler de Muze

Bij de verkiezing van de kampioen bij de 3-jarige paarden moest FUNKY MUSIC (V: Vigo d'Arsouilles) van fokker/eigenaar Valentijn De Brabander/Kelly Fioole nipt de duimen leggen voor Fabio van de Smishoeve. Op de 6e plaats vinden we ook nog een zoon van Querlybet Hero.

Als we even de uitslagen van alle reeksen bekijken dan is het opvallend dat 5 reeksen gewonnen werden door nakomelingen van Vigo d'Arsouilles. Verder was er ook een overwinning voor een dochter van Shindler de Muze en voor een zoon van Querlybet Hero.

Proficiat aan alle fokkers/eigenaars!

Foto : Vigo d'Arsouilles

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top