Dekhengst Chin Chin overleden

Nieuws

Dekhengst Chin Chin overleden
Woensdagavond werd beslist de 29-jarige Chin Chin te laten inslapen omdat de gezondheid van de hengst snel achteruit ging.

Deze week is de dekhengst Chin Chin overleden. De hengst is een grootheid in de fokkerij en was ook in België bijzonder populair. Maar omdat de gezondheidstoestand van de inmiddels 29-jarige hengst te fel verslechterde besloot men om de hengst te laten inslapen.

Chin Chin kende een succesvolle spotcarriëre onder Jaime Azcarraga (waaronder 2x Olympische Spelen). Joris De Brabander zorgde er dan ook voor dat deze fantastisch springende hengst via diepvriessperma beschikbaar was in België. Echter niet voor lang want het ministerie gaf geen toelating meer om diepvriessperma in te voeren.

Chin Chin heeft een aantal goedgekeurde zonen en ook op de merriekeuringen en in de internationale springsport draaien zijn nakomelingen mee in de top.

Bekende nakomelingen zijn ondermeer Ta Belle van Sombeke, Qerly Chin, Riot Gun van de Padenborre en de gekeurde hengsten Triomphe de Muze, Tolano van het Riethof, Phin Phin en Tiamo van het Lambrouck.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top