Europees kampioenschap Mannheim 15-19/8/2007

Nieuws

Europees kampioenschap Mannheim 15-19/8/2007
België tiende op het EK en niet naar de Olympische Spelen. Philippe Lejeune en Vigo d'Arsouilles zetten knappe resultaten neer en missen nipt de finale

Nederland, dat vorig jaar reeds wereldkampioen werd in Aken, mag nu ook de Europese titel aan haar palmares toevoegen. Eeuwig favoriet Duitsland moest zich tevreden stellen met zilver, nadat Marcus Ehning drie dagen na elkaar uitgesloten werd door een nukkige Noltes Küchengirl en de Mannschaft bijgevolg enkel op drie paarden kon rekenen. Groot-Brittannië was goed voor brons en mag daardoor volgend jaar naar de Olympische Spelen in Hong Kong.

Dat geldt ook nog voor Zweden en Noorwegen die vijfde en zesde finishten. België zal er niet bij zijn in Hong Kong en mislukte in haar opdracht. Gisteren zaten onze landgenoten nog op schema, maar ze vielen in de tweede ronde van de landenwedstrijd terug naar de tiende plaats in het eindklassement. Een heel zware afstraffing voor het Lami-cell team en ook bondscoach Lucien Somers kon zijn ontgoocheling niet verbergen : ‘Het zag er nochtans veelbelovend uit en dit resultaat komt totaal onverwacht. Patrick McEntee was te onregelmatig en Judy-Ann Melchior woog te licht op dit EK.’ Somers concludeerde dat we met te weinig ervaring naar dit EK afzakten, al voegde hij daar onmiddellijk aan toe dat de spoeling wel heel dun is. Het positieve verhaal kwam van Philippe Le Jeune met de goedgekeurde dekhengst Vigo D’Arsouilles (V : Nabab de Reve). In de 1e manche kreeg deze combinatie 1 punt tijdfout en in de 2e manche maakten ze 1 fout en nog 1 punt tijd. Hij deed alvast wat hij kon en is een nieuwe aanwinst voor het Belgische team. Jos Lansink en Al Kaheel Cavalor Cumano maakten tot nu geen enkele fout op het EK en is onze enige landgenoot die zondag in de running is voor het individuele podium. De wereldkampioen staat op de zesde plaats met amper 2,42 strafpunten van leider Christina Liebherr (No Mercy). Philippe Lejeune en Vigo d'Arsouilles eindigen op de 27e plaats en konden zich net niet plaatsen voor de finale op zondag.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top