Loading...
Excellentia de Muze (Excelleke) ingeslapen.

Nouvelles

Excellentia de Muze (Excelleke) ingeslapen.
 Vandaag is op 11-jarige leeftijd de merrie Excellentia “Excelleke” de Muze van Joris De Brabander ingeslapen.  Dit overlijden komt twee dagen na het overlijden van haar legendarische grootmoeder Qerly Chin.  Excellentia de Muze is een dochter van Narcotique II de Muze, de Darco-merrie die internationaal carrière maakt onder Olympisch kampioen Eric Lamaze. De vader van Excellentia de Muze is For Pleasure.  Excellentia de Muze heeft meerdere bekende (half)broers en (half)zussen zoals Farfelu de la Pomme, Seacoast Ferly, Loro Piana Boyante de Muze, Azuela de Muze, Quel Hero de Muze, Querlybet Hero etc.

 Als 4-jarig paard was ze vijf keer foutloos op vijf deelnames in de Klassieke Cyclus.  Op het Belgisch Kampioenschap was ze finaliste.  In de barrage kreeg ze één fout wat haar een veertiende plaats opleverde.  Door een spijtig ongeval kwam er iets meer dan zes jaar geleden een abrupt einde aan haar sportcarrière.  Dankzij de professionele begeleiding van Dierenkliniek De Bosdreef en hoefsmid Joep Wenselaers en de dagelijkse verzorging van Christel Lenssens kon ze revalideren en heeft ze de voorbije jaren via embryotransplantatie haar stempel kunnen drukken op de fokkerij. 

Op de hengstenkeuring 2011 in Moorsele werd haar zoon Inshallah de Muze (Nabab De Reve) tot Siegerhenst uitgeroepen.  Ook Incroyable de Muze, de volle zus van Inshallah de Muze, behaalde al een aantal overwinningen op  internationaal niveau, eerst onder Ann Carton-Grootjans en later onder de Duitse ruiter Marc Bettinger. Heroine de Muze, dochter van Tinka's Boy, wordt internationaal uitgebracht door de Japanese ruiter Taizo Sugitani.  Verder is er nog Iphigenia de Muze, dochter van Erco van 't Roosakker die succesvol wordt uitgebracht onder de Belgische topruiter Gregory Wathelet.   Ondertussen staat ook Huxx de Muze, tevens een zoon van Nabab de Reve, bij Gregory Wathelet. 

 

Op de foto :

Kurt De Clercq met Excellentia de Muze op het BK in Gesves als vierjarige (2008)

 

Inscrivez-vous à notre newsletter

Restez informé toujours de nos dernières nouvelles


Back to top