CHIO5* AKEN

Nouvelles

CHIO5* AKEN
 De Belgische springruiters hebben donderdagavond de prestigieuze landenprijs van Aken gewonnen. De jonge Belgische ploeg bestaande uit Pieter Devos (Dream of India Greenfield), Olivier Philippaerts (Cabrio van de Heffinck), Jos Verlooy (Domino) en Gregory Wathelet (Conrad De Hus) zorgde voor deze prachtprestatie.

Het is nog maar de tweede zege ooit voor België sinds de landenprijs van Aken voor het eerst in 1929 georganiseerd werd. De eerste Belgische zege in Aken dateert van 2001. Toen wonnen Philippe Le Jeune (Nabab de Reve), Marc van Dijck (Goliath), Jos Lansink (Caridor) en Ludo Philippaerts (Parco).

Het jonge Belgische team deed het uitstekend in de eerste ronde. Pieter Devos (Dream of India Greenfield) moest als eerste ruiter de arena in en bleef foutloos net als Verlooy (Domino) en Wathelet (Conrad De Hus). Enkel Olivier Philippaerts (Cabrio van de Heffinck) tikte twee balken aan. In een landencompetitie wordt het slechtste resultaat geschrapt zodat België na de eerste ronde de leiding nam met nul strafpunten, net als Duitsland.

In de tweede ronde bleef Pieter Devos een tweede keer foutloos maar hij was een tikkeltje te traag en kreeg één strafpunt voor tijdoverschrijding. Olivier Philippaerts tikte één balk aan en was net als Devos iets te traag waardoor hij bedacht werd met vijf strafpunten. Jos Verlooy tikte twee balken aan, maar ook de Duitsers maakten fouten. De amazone Katrin Eckermann (Firth of Lone) kwam ten val na de waterbak, een keerpunt in de wedstrijd. Wathelet besliste de wedstrijd door een tweede keer foutloos te blijven. Een glansprestatie van het Belgische team onder leiding van de Duitse bondscoach Kurt Gravemeier.

Gerco Schröder kwam met Glock's London N.O.P.  (ex Carembar de Muze - Nabab de Reve x Ta Belle van Sombeke)als laatste ruiter voor Nederland in actie en reed een schitterende foutloze rit in de eerste ronde en leek dit prachtige resultaat te gaan herhalen in de volgende rit. Hij bleek echter een fractie te traag en zag toch een strafpunt voor tijdsoverschrijding op het scorebord verschijnen waardoor het Nederlandse team uiteindelijk toch  nog 3e werd.

In de Franse equipe kreeg Penelope Leprevost met Mylord Carthago 4 en 1 en Kevin Staut met Estoy Aqui de Muze 4 en 4 strafpunten.


Uitslag:
1. België 6 strafpunten
2. Verenigde Staten 8
3. Nederland 10
4. Duitsland en Canada 12
6. Frankrijk 17
7. Ierland 26
8. Zwitserland 37

Inscrivez-vous à notre newsletter

Restez informé toujours de nos dernières nouvelles


Back to top