HENGSTENKEURING BWP 2011

Nouvelles

HENGSTENKEURING BWP 2011
BWP jury geeft goedkeuring aan 21 hengsten. Inshallah de Muze (V: Nabab de Reve) werd gekroond tot BWP Kampioenhengst, I’m Special de Muze (Emerald x Walnut de Muze) werd Vicekampioen. Verder werden ook Ice Man de Muze en Iron Man van het Meulenhof goedgekeurd.



De derde fase van de BWP Hengstenkeuring zit erop en Stal De Muze kwam eruit als grote overwinnaar .

Niet alleen werden 3 van de 4 voorgestelde hengsten goedgekeurd, maar bovendien werd Inshallah de Muze gelauwerd als kampioen van de keuring. I'm Special de Muze werd vice kampioen.

Siegerhengst Inshallah de Muze is een zoon van Nabab de Reve uit de For Pleasure-merrie Excellentia de Muze, die op haar beurt een dochter is van de internationale merrie Narcotique II de Muze. De voshengst toonde veel vermogen en combineerde dat aan een super voorbeengebruik. Joris De Brabander verkocht de hengst als embryo aan Bart Van Poucke die later de helft verkocht aan Valentijn De Bock. Tijdens de tweede fase kochten Wiebke Van De Lageweg en Cees Van den Oetelaar een derde van deze hengst.

Reservesieger I'm Special de Muze is een zoon van WK zilverenmedaillewinnaar Emerald van 't Ruyttershof uit de GP-merrie Walnut de Muze (V:Nabab de Reve). Deze zwarte hengst beschikt over een goede draf en sprong in Moorsele indrukwekkend. Ook onder de man toonde deze hengst zijn kwaliteiten.

Ook Ice Man de Muze werd goedgekeurd. Deze bruine hengst is een zoon van Erco van 't Roosakker uit Teekitiezie de Muze (For Pleasure x Narcotique II de Muze, en dus volle zus van Excellentia de Muze). De hengst springt lichtvoetig en combineert vermogen aan techniek, maar moet misschien iets toegeven op stokmaat en exterieur.

Verder werd ook nog Iron Man v/h Meulenhof (Parco x Quidam de Revel) goed gekeurd. Deze bruine hengst heeft met Narcotique IV de Muze een bekende moeder, want zij sprong internationaal op GP-niveau onder Ludo Philippaerts.

Vijfde hengst uit de stam van Qerly Chin die goed gekeurd werd is I'm Moerhoeve's Star, zoon van Kashmir van 't Schuttershof uit Diablesse de Muze (Baloubet du Rouet x Werly Chin de Muze). De hengst werd voorgesteld door Kurt De Clercq en Jan Wuytack.

Ontgoocheling bij Karline De Brabander dat haar Ungaro de la Pomme (Crown Z x Nais de la Pomme) niet gekeurd werd. De hengst sprong de eerste dag als één van de betere en komt uit de goede stam van Fragance de Chalus (oa moeder van Mylord Carthago en Bamako de Muze).



Foto : Inshallah de Muze - Siegerhengst BWP hengstenkeuring 2011

Inscrivez-vous à notre newsletter

Restez informé toujours de nos dernières nouvelles


Back to top