Loading...
HENGSTENKEURING KWPN

Nouvelles

HENGSTENKEURING KWPN
Acht hengsten goedgekeurd door KWPN waaronder ook Bernini (Vigo d'Arsouilles x Quick Star).

Vanmorgen vond in Stegeren de eindbeoordeling plaats van de 50-dagen verrichtingstest voor KWPN-hengsten. Vijf springpaarden en drie dressuurpaarden kregen groen licht van de keuringscommissie.

Bij deze 8 hengsten vinden we Bernini terug, een nakomeling van Vigo d'Arsouilles. Bernini is een eerlijke en betrouwbare hengst. Hij springt met zeer goede reflexen, een zeer goede techniek, veel lichaamsgebruik en maakt de sprong achter zeer goed af. Bernini is voorzichtig en toont zeer veel vermogen.

Vader Vigo d’Arsouilles (Nabab de Rêve x Fleuri du Manoir) springt op een imponerende wijze in de Grand Prix met Philippe Lejeune. Afgelopen zomer behoorde de vermogende Vigo d’Arsouilles nog tot de prijswinnaars in de Grote Prijs van Aken. Marvelous, de moeder van Bernini is een dochter van Quick Star en het internationale springpaard Glad Tidings. Zelf springt Marvelous onder de naam Malaguena la Silla 1.45 m met Rolf-Göran Bengtsson. De moeder van Glad Tidings is Adith (v:Le Mexico), zelf internationaal springpaard en moeder van niet minder dan vijf internationale springpaarden nl. de bovengenoemde Glad Tidings(v:Tout Feu d’Hex) , Daredevil (v:Galoubet A), Heartbreaker (v:Tout Feu d’Hex), Here and Now (v:Tout Feu d’Hex) en Idyllic II (v:Galoubet A). De moederlijn wordt vervolgd met Plegtje, een dochter van Lucky Boy xx x Woldkoning. Zij is een volle zus van Van Gogh waarmee Willi Melliger deelnam aan de Olympische Spelen in Los Angeles.

Foto : Bernini, zoon van Vigo d'Arsoilles

Inscrivez-vous à notre newsletter

Restez informé toujours de nos dernières nouvelles


Back to top