Loading...
Uitreiking awards op BWP feest Vissenaken (21/3/20...

Nouvelles

Uitreiking awards op BWP feest Vissenaken (21/3/2009)
Stal de Muze gehuldigd voor KBC award op het BWP-feest te Vissenaken.Die trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste BWP-fokker van het voorbije jaar. Al meermaals pakte de fokker-dierenarts uit Sint-Niklaas net naast de titel ‘fokker van het jaar’. Nu krijgt hij toch de eer die hij verdient.

Dit jaar werd het BWP feest georganiseerd in het Posthof in Vissenaken (Tienen). Opnieuw werden er heel wat fokkers gehuldigd en ook de KBC Award werd uitgereikt. Drie personen waren door de BWP-promotiecommissie genomineerd waarvan Katia & Joris De Brabander van Stal de Muze naar voren werden geroepen en gehuldigd.

Joris De Brabander (Stal de Muze) geniet al een hele tijd van een goede reputatie in de fokkerij. Nadat de dekhengst Nabab de Reve in 2002 reeds uitgeroepen werd tot paard van het jaar, was het eind 2008 de beurt aan diens goedgekeurde zoon, Vigo d'Arsouilles die ook de Equitime award 2008 kreeg toegewezen.

NABAB DE REVE sprong zelf internationaal onder Philippe Lejeune en is een gevestigde waarde in de fokkerij. Op de WBFSH ranking staat hij op een 5e plaats en is hij de vader van talrijke internationale GP paarden : Paradigm, Valentina van t Heike, Vigo d'Arsouilles, Nabab's Son, Walnut de Muze, Le Reve de Nabab etc.

VIGO D'ARSOUILLES springt internationaal onder Philippe Lejeune en is een waardige opvolger voor zijn vader in de fokkerij. Drie zonen van hem werden reeds gekeurd als hengst :Super Tooper de Ness & Vagabond de la Pomme bij het SBS en Figo de Muze bij het AES . Op de voorselecties bij het KWPN werd onlangs een Vigo d'Arsouilles x Quick Star product aangewezen voor de tweede bezichtiging begin februari van volgend jaar in Den Bosch. Ook in de sport komen meer en meer nakomelingen van Vigo op het voorplan. Tenslotte nog even aan toevoegen dat één van zijn dochters, Geneve de Muze, winnaar werd in het vrij springen voor 2-jarige paarden op de CSI-W Mechelen.

In de fokkerij van Stal de Muze vinden we verder een aantal goedgekeurde hengsten alsook een aantal producten die knappe internationale resultaten neerzetten.

* In de moederstam van de internationale merrie Ta Belle van Sombeke (V: Chin Chin) vinden we : A PIKACHU DE MUZE die wereldkampioen werd bij de 6-jarige paarden te Lanaken en nadien talrijke klassementen behaalde op internationale wedstrijden. Jammer genoeg verdween deze veelbelovende mooie schimmelhengst veel te vroeg uit de sport door een tragisch ongeval. Ook
FIGO DE MUZE (V: Vigo d'Arsouilles & goedgekeurd voor AES), TARAN DE LA POMME (V: Tolano van 't Riethof & goedgekeurd voor AES) & CAREMBAR DE MUZE (nu Eurocommerce London) (V: Nabab de Reve & goedgekeurd voor BWP) & Wabelle de Muze (V: Nabab de Reve) komen uit deze internationale merrie.

* In de moederstam van de internationale merrie QERLY CHIN (Chin Chin x Kerly) vinden we een aantal internationale paarden terug : NARCOTIQUE II DE MUZE (V: Darco & in de sport uitgebracht onder Olympisch kampioen Eric Lamaze), WALNUT DE MUZE (V: Nabab de Reve), NARCOTIQUE IV DE MUZE (V: Quidam de Revel), MERVEILLE DE MUZE (V: Nabab de Reve), WALLOON DE MUZE (V: Nabab de Reve), WERLY CHIN DE MUZE (V: Nabab de Reve).

* In de moederstam van de internationale merrie Fragance de Chalus vinden we oa de internationale paarden BAMAKO DE MUZE (V: Darco & goedgekeurd voor AES), NAIS DE LA POMME (V: Darco), MYLORD CARTHAGO (V: Carthago Z & goedgekeurd in Frankrijk), JOLLY MOME (V: Darco), VALENTINE DE L'IMPERMEABLE (V: Darco), VODKA ORANGE DE MUZE (V: Darco), NORTON D'EOLE (V: Cento)

En ook in de cyclus voor jonge paarden vinden we een groot aantal fokprodukten en dekhengsten van Stal de Muze vooraan in het klassement terug.

Deze KBC award is alvast een mooie beloning voor de hengsten en fokprodukten van Stal de Muze.


Foto : A PIKACHU DE MUZE (wereldkampioen 6-jarige paarden te Lanaken)


Inscrivez-vous à notre newsletter

Restez informé toujours de nos dernières nouvelles


Back to top